Contact

Glaszetten

De allerbelangrijkste functie van glas is isolatie. Wanneer je glas lek is, of schade heeft, is je glas aan vervanging toe. Bij NL schilderwerken bieden wij een uitgebreide service op gebied van glaszetten. Zodat uw huis goed is geïsoleerd en beschermt!

Hoe raakt

glas lek?

Lek glas kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld:

 

  • Glasbreuk

  • Fabricagefout

  • Verkeerde plaatsing

  • Corrosie in de spouw

  • Slecht onderhoud van kozijnen

Gevolgen van lek dubbel glas

Wanneer dubbel glas lek raakt, komt er vocht/condens tussen de twee glasplaten. Er ontstaat condens aan de binnenkant van het raam. Je kunt dan niet meer goed naar buiten kijken en de isolerende kwaliteit van het glas neemt af. Wanneer je glas lek is, of schade heeft, is je glas aan vervanging toe. Het isolerend vermogen is dan aangetast.

Isolerend dubbelglas moet voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen. Het plaatsen ervan is een ingewikkelde klus. De beglazing mag nergens in contact staan met het hout van het kozijn en de sponning. Voor het plaatsen van het glas zijn daarom steunblokjes, stelblokjes en pe-band nodig. Bij het plaatsen van het glas mag er geen vocht bij komen. Dit kan het kit, dat de randverbinding vormt, aantasten en zo kan er lekkage ontstaan.

Is uw glas aan vervanging toe?

Neem contact met op ons
Contacteer ons